Uleiul de ricin este un ulei bun la toate cu proprietati remarcabile

Bun si pentru intretinerea frumusetii, dar si pentru problemele cu sistemul digestiv, uleiul de ricin este un puternic anti-inflamator si anti-oxidant, e bine tolerat de organism si contine cantitati mari de acizi grasi nesaturati. La prima vedere e destul de greu de suportat, gustul si mirosul nu il avantajeaza, insa odata ce i s-au descoperit proprietatile a ajuns element de baza in industria produselor cosmetice, a sapunurilor, a textilelor si a medicamentelor. Uleiul de ricin poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern, intareste sistemul imunitar si poate ameliora simptomatologia unor boli comune precum scleroza multipla, boala Parkinson sau pierderea parului, artrita si reumatismul.

Consumul regulat de ulei de ricin ne poate proteja de infectii, de constipatie, de tulburari menstruale sau de acnee, migrene. Cateva picaturi de ulei de ricin pot sa faca minuni in cazul arsurilor, in cazul negilor, daca apar diverse afectiuni ale pielii sau inflamatii locale. In industria cosmetica uleiul de ricin e si mai valoros, asta pentru ca se poate utiliza usor in tratamentele pentru par. Parul deteriorat si uscat va fi bine hidratat prin aplicarea uleiului, umiditatea din exterior e atrasa la nivelul firului de par, stralucirea si rezistenta firelor de par fiind mult imbunatatite. Ricinul si uleiul sau previn deterioarea parului si despicarea varfurilor, parul nu se va mai increti asa de usor, actioneaza ca un lubrifiant natural pentru par, firele de par rezistand mai bine in timpul spalarii sau al pieptanarii. Cresterea parului e stimulata, scalpul este hranit in profunzime, scalpul uscat si sensibil are cea mai mare nevoie de uleiul de ricin. Pentru ca are un continut mare de acid gras Omega 9 uleiul din ricin este hranitor, are toti nutrientii necesari pentru un par frumos si usor de intretinut.

Persoanele care au mereu senzatia de mancarime a scalpului pot utiliza uleiul pentru calmarea rapida a senzatiei si curatarea completa a scalpului de orice impuritati care duc la iritare. Cu proprietati antibacteriene si antifungice pielea capului e protejata perfect de infectii, parul nu mai e in pericol sa cada. Iar daca matreata este o adevarata problema pentru dvs. uleiul de ricin o controleaza si o va reduce ca nivel aparitie, lasand parul si scalpul curate si o senzatie placuta la atingerea parului.