Ce structura are o imprimanta

Principalele blocuri functionale ale unui echipament de imprimare sunt urmatoarele: blocul de imprimare, sistemul de avans al hartiei, sistemul de comareumplere-cartusenda si interfata. Pe langa aceste blocuri, pot exista si alte subansambluri specifice diferitelor tipuri de imprimante mai ales pentru acelea care au cartuse imprimante reincarcabile. Sistemul de comanda al imprimantelor complexe poate avea in componenta mai multe procesoare. Sistemul de comanda al unei imprimante poate imparti o pagina fizica in mai multe zone sau pagini logice.

Fiecare zona poate fi mai mica sau egala cu o pagina fizica si zonele se pot suprapune partial, ceea ce permite crearea unor pagini complexe. Pe langa definirea limitelor si a pozitiei fiecarei zone in pagina, se pot specifica si unele operatii de prelucrare asupra zonelor (de exemplu, o rotire). Imprimantele moderne pot fi comandate cu ajutorul unui limbaj de comanda iar imprimantele moderne prevad si reumplere cartuse imprimanta Brasov, pentru un pret cat mai optim. Procesorul de comenzi controleaza transferul datelor intre calculator si imprimanta, interpreteaza comenzile, prelucreaza datele care descriu o pagina si memoreaza aceste date in memoria de pagina.

Procesorul de zona efectueaza modificarile specificate de utilizator asupra datelor din memoria de pagina si le transfera in bufferul de zona, iar de aici catre procesorul de imagine, numit si procesorul imaginii rastru. Acest procesor defineste starea fiecarui punct al imaginii care va apare pe hartie, pe baza informatiilor primite si a formatelor de caractere care sunt memorate. Datele care sunt pregatite pentru imprimare se transfera intr-unul din mai multe acumulatoare. Acestea sunt memorii de mare capacitate, continand harta de biti a imaginii care se va transfera pe hartie.

Pentru cresterea vitezei, se pot utiliza mai multe acumulatoare. In timp ce unul din acumulatoare se utilizeaza pentru imprimare, al doilea (sau celelalte) pot fi incarcate cu o noua pagina. Un alt procesor – comanda blocul de imprimare si sistemul de avans al hartiei. Acest procesor interpreteaza comenzile referitoare la formatul de tiparire care vor determina si deplasarea hartiei.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *