Comunicarea deficitara intre mama si fiu

mama-fiuPentru un baiat, comunicarea cu mama este esentiala atat pentru dezvoltarea armonioasa a organismului, cat si pentru mentinerea unui psihic puternic. In adolescenta, o perioada mai complicata atat pentru baieti, cat si pentru fete, relatia cu mama se poate raci, apar diferendele, nu mai sunt aceleasi opinii pe care le impartasesc ambii membri ai familiei.

Potrivit unor studii de data recenta, tocmai aceste relatii tensionate pot duce la tulburari de functionare a organului sexual masculin si imposibilitate obtinerii unei erectii ferme inainte de inceperea actului sexual. Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au discutat cu barbati de peste 15 ani si pana la 88 de ani, in setul de intrebari pe care l-au primit gasindu-se si cele despre ejacularea precoce sau durata unui act sexual normal. Pe langa aceste intrebari cheie, cercetatorii si-au dorit sa afle si cand s-a produs prima data „indragosteala” de o fata si ce fel a decurs relatia cu mamele in copilarie sau adolescenta, daca s-au inteles, daca s-au certat. Sentimentele si felul in care decurge relatia mama-baiat in copilarie influenteaza decisiv modul in care viata sexuala isi va urma cursul firesc, dar si starea fizica pana la varsta batranetii.

Problema care apare in timpul intretinerii de acte sexuale, mai ales in cazul barbatilor, este ca nu pot obtine erectii ferme, necesare inceperii „actiunii” pentru ca sunt stresati, anxietatea isi face de cap sau gandul la sarcinile de la job sau din viata de cuplu este prea puternic pentru a le permite o relaxare totala. Increderea si asteptarile pe care nu ai reusit sa le pui in practica, vizavi de propriul corp si de propria viata, contribuie si ele la o peformanta sexuala foarte slaba. Tratarea acestor stari si descoperirea unor cauze reale, psihologice, pot duce la reintrarea vietii sexuale pe un fagas normal.

Mai mult, s-a constatat ca, atunci cand, in copilarie, relatia mama-baiat a fost armonioasa si nu a avut nici un fel de urcusuri si coborasuri, activitatea glandelor sexuale masculine si cea a organului sexual masculin sunt deosebit de bune, viata sexuala fiind extraordinara pentru ambii parteneri.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *