Modalitati creative in care putem utiliza cafeaua

Exfolierea pielii. Cafeaua ne face foarte bine si in interior, si in exterior. E buna pentru piele, reechilibreaza pH-ul acesteia. E plina de antioxidanti si lupta cu radicalii liberi, ajuta la exfolierea rapida a pielii. Pielea imbatranita si urata va fi exfoliata si va lasa loc celei care va straluci, insa poate adauga un plus de stralucire si parului. Multe ingrediente din care poti face o masca de fata sau un scrub exfoliant se gasesc acasa.

Un scrub cu proprietati natarule este benefic pentru piele pentruca elimina liniile neplacute si pielea uscata. Cafeaua se mai regaseste si in scrub-uri pentru corp, masti de par sau scrub-uri pentru picioare. O simpla masca facuta in casa iti va face foarte bine si te va ajuta sa arati excelent oriunde ai merge daca adaugi si putina cafea.
Ingrasamant si fertilizator. In loc sa aruncam zatul de la cafea il putem folosi in gradina si pe post de fertilizator. Cu ajutorul cafelei adaugam nitrogen in mod natural. E suficient sa amestecam ingrasamintele cu zatul de cea si avem cel mai tare fertilizator. In felul acesta adaugam material organic solului, apa va fi retinuta mai bine, solul va fi mai aerat. Tot cafeaua tine la distanta daunatorii din gradina.

Daca nu aveti zat prea mult puteti cere de la marile fast-food-uri, unele dau saci gratuit in programe pentru sustinerea celor care se ocupa de gradinarit. E o modalitate simpla de reciclare si de evitare a risipei. Resursa organica bazata pe cafea poate fi folosita oricand pentru a reduce cantitatea de produse care ajung la depozitele de deseuri.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *