Terapie antistres care da rezultate rapide cu ajutorul costumelor mulate si colorate

imbracaminte-colorataMarea noastra problema, a oamenilor din secolul XXI, este ca suntem prea stresati ca sa ne mai bucuram de viata. Unul, doua, trei, patru joburi, familie, copii, bani de produs si de cheltuit cu cap, sarcini peste sarcini la locuri de munca unde trebuie sa fii multilateral dezvoltat ca sa nu fii dat afara, toatea astea sunt motive serioase sa te iei cu mainile de cap si sa fii stresat.

Stresul, boala lumii moderne, dominata de tehnologii si de din ce in ce mai multe sarcini de indeplinit, ne poate cauza extrem de mult rau, mai ales ca manifestarile sale difera de la o persoana la alta. Stresul ataca sistemul nervos, ataca sistemul cardiovascular, provoaca insomnii, randament scazut, probleme de concentrare si eficienta la locul de munca. Terapii venite din toate zonele, inclusiv din yoga, sunt bune, insa rezultatele par a fi doar pe termen scurt, pentru ca, odata revenit la locul de munca reincepe presiunea ce duce la stres. De asemenea, stresul poate duce la tulburari in echilibrul hormonal, in viata sexuala si ne poate distruge, fizic si psihic. Din fericire, japonezii au gasit solutia ideala ca sa scapati de stres: un fetis. Ideea e simpla: te imbraci in costume mulate pe corp, neaparaat din lycra, care acopera si capul. Acest mod ciudat de a te imbraca a primit si un nume, moda Zentai. Ceea ce e cu adevarat curios la moda Zentai e modul in care se merge mai departe, in sensul ca imbracat bizat din cap in picioare literalmente, ajungi sa mergi in club sau pe strada si sa socializezi normal. Costumele din lycra, spun adeptii acestei mode inedite, ii ajuta sa se simta liberi in adancul sufletului lor si in capul lor si sa scape de presiunea sociala, economica.

Imbracamintea e colorata intr-o gama variata de nuante si reprezinta un fel de protest al oamenilor de a se conforma normelor traditionale, dar si o incercare de a-si evidentia adevarata personalitate. Ce se mai poate castiga daca adopti moda Zentai? Independenta. Nu, nu e intamplatoare aceasta referinta, stiut fiind ca in multe familii japoneze conservatorismul e dus intr-o zona nu tocmai placuta, la extrem uneori. Increderea, de unde si relationarea mai usoara, prieteniile legate mai usor, dorinta de a face orice-poate fi o terapie buna pentru timizi. Libertate. In spatele costumului mulat nimeni nu stie cine se ascunde, poti spune orice, poti fi cum vrei sub protectia anonimatului. Comunicarea nu este perfecta, pentru ca nu poti distinge prea bine pe cel din fata ta, asa ca stereotipia sau orice alta bariera in calea comunicarii libere dispar imediat.

Comunici si „vezi” personalitatea si nu ai treaba cu trasaturile fizice. Pe de alta parte, stim ca interesul pentru o persoana creste pe masura ce aceasta isi ascunde tot mai mult din corp. Costumele pot creste si libidoul, pentru ca au o textura interesanta si adeptii au tendinta sa ii mangaie pe ceilalti. Numai in Tokyo sunt 3.000 de Zentai, insa britanicii au prins si ei gustul acestora. Pe retelele de socializare moda Zentai se promoveaza in nestire si castiga tot mai multi adepti.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *